Hvem er vi?

Foreningen Bevar de Kystnære Havmiljøer

Vi har længe kæmpet imod havvindmøller i Aarhus Bugt. Vi repræsenterer mellem 5000 og 8000 borgere fra især grundejerforeninger bugten rundt. Modstanden udvikler sig i takt med afsløringer af projektmagernes manipulationer, myndighedernes lemfældige og kreative sagsbehandling, skønmalerier af projektets økonomi og manglende lokale forankring, bl.a. afviser Samsø Kommune projektet. Øen er som bekendt ellers banebrydende med vedvarende energi.

Vores arbejdsgruppe

Vores arbejdsgruppe består af personer med vidt forskellig baggrund og politisk observans, men vi samles i et stærkt fællesskab om at forsvare et stykke enestående natur mod et hensynsløst overgreb. Vi tager ikke stilling til vindkraft som sådan. De fleste modstandere af det konkrete projekt er formentlig generelt tilhængere af vedvarende energi, derunder vindmøller, og mange anbefaler alternative placeringer ikke langt fra Mejlflak.

Vi søger ligesindede

Vi søger samarbejde med ligesindede landet over, som i deres nærområder oplever lignende overgreb på naturværdier og livskvalitet. De senere års massive opstilling af meget store vindmøller har skabt mange protester og opgør med myndigheder og politikere. Tilsvarende er reaktioner mod det nye fænomen, kystnære havmøller, ved at vokse frem flere steder. I Jammer Bugt har man således opgivet et projekt på grund af heftig lokal modstand. Den samme kamp er foregået eller foregår på Stevns, i Hvidovre, i Sejerø Bugt, ved Juelsminde og andre områder.

Foreningen

» Læs vedtægterne for støtteforeningen BEVAR DE KYSTNÆRE HAVMILJØER.

Bliv medlem

Ønsker du at være medlem og tage aktiv del i kampen imod vindmøller på Mejlflak?

» Personligt medlemskab
» Medlemskab for foreninger / virksomheder

Vis din støtte

Vis din støtte

Vi er imod vindmøller på Mejlflak!

Bevar kysten ved Mejlflak (Aarhus Bugt)

[signature]

Del denne med dine venner