Hvad siger landskabsarkitekterne

27. marts 2015

Vi har med tilladelse fra forfatteren sakset nedenstående artikel fra bladet ARKITEKTEN. Artiklen bringer nogle meget interessante synspunkter. Vi tillader os at citere fra indledningen af artiklen:

“Mange fortalere for vindmøller vil have os til at se på deres tilstedeværelse udelukkende fra en teknisk og nyttebetonet synsvinkel. Målet er uden tvivl at mane kritiske holdninger til, hvordan vindmøllerne opleves, i jorden og på den måde bane vejen for de gigantvindmøller med en samlet kapacitet på 1.800 MW (svarende til 600 stk. 3 MW-møller), der i de kommende år skal spredes ud over landet. Hertil kommer, at 500 MW kystnære havvindmøller (svarende til 167 stk. 3 MW-møller) skal placeres rundt omkring i vore farvande. Alt sammen for at opnå de politisk ambitiøse 2020-energimål. 

I den offentlige debat om vindmøller savner Akademiraadets Landskabsudvalg, at der tages mere højde for de kulturhistoriske og visuelle aspekter, ligesom diskussionen ikke ret ofte involverer tanker omkring trivsel. Og det selv om det landskab, der omgiver so betyder meget for os alle – som daglige brugere eller rekreativt. Landskabet er en del af vores identitet, kultur og fælles historie.”

Læs hele den interessante artikel ved at klikke på linket nedenfor.

Arkitekten

Andre nyheder