Havvindmøller på Mejlflak

05.06.2014

Ved du, at HÅB A/S (Havvind Århus Bugt A/S) ikke har opgivet planerne om at opstille 20 hav-vindmøller syd for Mejlflak i Aarhus Bugt.

Man arbejder på trods af massive protester stadig på at opstille havvindmøllerne ca. 4 km vest for Samsø, ca. 3 km nord for Tunø, ca. 7 km øst for Mariendal og ca. 7 km syd for Sletterhage, hvor alene deres størrelse vil vandalisere hele Aarhus Bugt og kystområderne bagved.

Samtidigt udsendes fra hver mølle et hvidt højintensivt blinkende lys fra en placering på møllenavet ca. 100 m over havet, med samlet 96.000 blink i timen. Dertil udsendes der fast rødt navigationslys og gult farelys for skibstrafikken 10 m over havoverfladen.

overbliknyhed1

 

Et rødt kryds angiver placeringen af hver af de 20 havvindmøller med en højde på 150 meter.

Ved du, at der er en stor gruppe modstandere af kæmpe havvindmøller i Aarhus Bugt, som indædt og stadig bekæmper dette monster af et industrianlæg i bugten og forlanger det flyttet ud på havet.

Modstanderne af projektet er samlet i en gruppe ved navn ’Modstandere af Kystnære Hav-vindmøller i Aarhus Bugt’ (MKHAa). Gruppen har udgivet en lang række rapporter om projektet, skrevet et utal af læserbreve mod projektet og står desuden bag hjemmesiden www.bevarmejlflak.dk.

Vi opfordrer alle modstandere af dette fejlplacerede projekt til at støtte os. Enten som medlem af vores støtteforening ’Bevar de kystnære havmiljøer’ eller gennem små eller store donationer til Støtteforeningens konto, Danske Bank reg. nr. 1551 kontonummer 11421199.

På vores hjemmeside www.bevarmejlflak.dk, som løbende opdateres, kan du finde alle relevante informationer om projektet.

Andre nyheder